SKIPTVET BIRØKTERLAG

Adresse:Glenneveien 257
Postnummer:   1816
StedSKIPTVET
  
Telefon:48297649
E-post:lars.sether@gmail.com
 
Kontaktperson:  LARS SÆTHER   

Skiptvet birøkterlag er interesseorganisasjon for alle som er interessert i birøkt i Skiptvet og omegn. De fleste av våre medlemmer er skjetvinger, men vi har også medlemmer fra Spydeberg og Svinndal. Vi har noen medlemsmøter i løpet av året, de fleste ute i en bigård for at vi kan lære av hverandre.

Det sies at der fem birøktere møtes blir det presentert minst seks ulike måter å stelle biene sine på. Så galt er det kanskje ikke, men det er slik at en birøkter aldri blir utlært. Vil du bare ha en første introduksjon i hva birøkt går ut på, kan du gjerne være med en av oss for å stelle bier en gang i løpet av sommeren. Vi låner ut beskyttelsesutstyr, og de fleste blir svært fascinert av å se inn i det avanserte bisamfunnet.

Vi har arrangert nybegynnerkurs i 2017, og det har resultert i omlag 20 nye birøktere i Indre Østfold. Neste kurs i vår regi vil tidligst bli i 2019. 

Det er god plass og bruk for flere birøktere i distriktet. Bruksverdien ligger i at biene våre pollinerer ("befrukter") naturens og landbrukets vekster, og at vi produserer sunn og velsmakende honning.

Noen av våre medlemmer har over 50 kuber ("bifolk"), mens de fleste bare har noen få kuber for å forsyne familie og venner med honning. 

Vi har planlagt tre lagsaktiviteter nå i vinter:

  • Lørdag 13.januar 2018 møtes vi for å lære om produksjon av kosmetikk og kremer, utgangspunktet er bienes produkter. Kursholder er Susanne Maria Dørfler. Kurset er gratis for lagets medlemmer.
  • Laget organiserer en studiering uten lærer i løpet av vinteren: Kompetansekurs i birøkt. Kurset forutsetter at du allerede har gode forkunnskaper og har egne bier. Påmeldingsfrist er innen 10.januar 2018.
  • En lørdag i januar eller februar møtes vi for å se/lære om vokssmelting og rammevask.Flere aktiviteter vil komme til for sommeren 2018.


 

 

Tilbake