Kurs i biodynamisk birøkt - Seminar Bier og blomster, bønder og business

Biologisk-dynamisk Forening arrangerer, i samarbeid med Oikos – Økologisk Norge og Norges Birøkterlag, kurs i biodynamisk birøkt torsdag 12. januar.
Fredag 13. og lørdag 14. januar arrangeres seminaret Bier og blomster, bønder og business - hvorfor et livskraftig landbruk er viktig for matjorda, samfunnet og helsa di.

Biologisk-dynamisk Forening arrangerer, i samarbeid med Oikos – Økologisk Norge og Norges Birøkterlag, kurs i biodynamisk birøkt.

Kurset er et framtidsrettet fagkurs ved Günter Friedman, eier og driver av verdens største biodynamiske bigård i Sør-Tyskland. Friedman har drevet profesjonelt med økologisk og biodynamisk birøkt i over 30 år, og han forklarer birøkt med utgangspunkt i bienes behov. Kurset er særlig rettet mot praktisk birøkt.

Sted: Birøkternes Hus, Dyrskuvegen 20, Ullensaker

Tid:  12.01 2012 Kl 1200.

 

 Kurset holdes på tysk, med norsk oversetter.

 

 Kursavgift inkl. lunsj: kr 350 / kr 250*

 *medlemmer i Biologisk-dynamisk Forening, Oikos og/eller Norges Birøkterlag

 

 Påmelding til Eric Brinkhof på bdpreparater@gmail.com innen 5.januar. Trenger du nærmere informasjon, ring 900 79 004.

 

 

 

Bier og  blomster, bønder og business
 - hvorfor et livskraftig landbruk er viktig for matjorda, samfunnet og helsa di

Aldri har så få produsert mat til så mange. Vellykket effektivisering, tenker du kanskje? Men hva gjør det egentlig med maten vår? Og hva er egentlig mat, når alt kommer til alt? Hva vet vi om de komplekse sammenhengene som er fundamentet for vår matproduksjon? At biene – og andre pollinatorer – som har en avgjørende rolle for å opprettholde landbruket – dør i stort antall hele verden over, er et kraftig signal om at noe er galt. Sprøytemidler og monokulturer er påviste årsaker, men kanskje må vi dykke enda dypere inn i problemet: Hvordan påvirkes landbruket av dagens matproduksjon? Hvordan må den grunnleggende tenkningen om landbruket og landbrukspolitikken endres for å løse framtidas utfordringer?

 

På dette seminaret ønsker vi å se nærmere på disse spørsmålene, og diskutere hvordan vi kan få til en økonomi og en landbrukspolitikk som vil styrke grunnlaget for framtidas matproduksjon. Lyst til å bli med?

Sted: Litteraturhuset, Oslo

Tid: 13.01 2012 kl 1000.

 

Velkommen til foredrag, samtaler, gårdsmarked og filmfremvisning på Litteraturhuset 13. og 14. januar!

 

Kafè Oslo serverer lunsj med biodynamiske/økologiske råvarer.

 

Seminaret arrangeres av Biologisk-dynamisk Forening i samarbeid med Oikos – Økologisk Norge og Norges Birøkterlag med støtte fra Statens Landbruksforvaltning.

 

For fullstendig program

For påmelding

 

Aktivitetskalender

Sesongens aktuelle
Tid for birøkterkurs