Plass til en birøkter?

Mathieu (16) fra Tyskland har birøkting som aktiv hobby. I august kommer han til Norge for å gå et år på norsk videregående skole og for å lære om norsk språk og kultur. Han trenger vertsfamilie! Har du plass til en ekstra birøkter i familien?

I tillegg til birøkting er Mathieu veldig glad i å lese bøker. Han spiller også trompet og piano, og håper å finne noen å spille sammen med i Norge. Mathieu baker gjerne for hele familien. Han er katolikk og går gjerne i kirken, men kan godt bo sammen med andre med et annet livssyn enn ham selv.
 
Mathieu er en av 50 elever som i år kommer til Norge gjennom organisasjonen Youth For Understanding. YFU er en non-profit organisasjon som baserer seg på frivillig arbeid. YFU har i 60 år jobbet for et åpnere og mer tolerant samfunn gjennom utveksling.
 
Utvekslingselevene bor hjemme hos frivillige vertsfamilier som åpner sitt hjem for en kulturopplevelse i egen stue. En vertsfamilie får en unik mulighet til å lære om en annen kultur. Som familie vokser man på en slik opplevelse, og dersom man har barn, drar de også stor nytte av det. Vertsfamilien dekker kost og losji, eleven alle øvrige utgifter. Alt du behøver å tilby er en ledig seng og et ønske om å gi eleven et godt år i Norge.
 
Interessert i å bli vertsfamilie for Mathieu eller en annen utvekslingselev?  Ta kontakt med YFU på telefon 22 69 81 80 eller post@yfu.no. Les mer om de andre elevene eller søk om å bli vertsfamilie på www.yfu.no.
 

Aktivitetskalender

Sesongens aktuelle
Tid for birøkterkurs