Aluminium i bier og bieprodukter?

Det er nylig funnet høye nivåer av aluminium i humler i England. Miljøgifter bekymrer alle som er opptatt av pollinatorer generelt, og honningbier spesielt. Sammen med Høgskolen i Hedmark og Universitetet i Oslo ønsker Norges Birøkterlag å finne ut om vi finner aluminium i honningbier og i honningbienes produkter. 

Vi ønsker å komme i kontakt med birøktere som kunne tenke seg å bidra med materiale til undersøkelsen. Vi vil komme på besøk og foreta prøvetakingen, men vi vil at den enkelte birøkter plukker ut en av sine gode bifolk og åpner kuben for oss slik at vi kan ta de prøvene vi trenger. Vi trenger 20 dronepupper, 20 arbeiderpupper, litt voks fra en yngeltavle, litt pollen, litt nektar og litt propolis. Vi vil arbeide med birøktere som bor innefor en radius på 20 mil fra Oslo.

Vi vil informere alle som deltar om resultatene i deres bigård, og når alle resultatene foreligger vil vi skrive en artikkel fra prosjektet i Birøkteren, slik at alle kan få ta del i hva forskningen viser.

Vil du være med ved å stille din bigård tilgjengelig for prøvetaking tar du kontakt med Antoni Poléo ved Høgskolen i Hedmark på epost: antonio.poleo@hihm.no

Aktivitetskalender

Sesongens aktuelle
Tid for birøkterkurs